Total Pageviews

Sunday, May 12, 2013

~May~

May kembali lagi.. bulan yang membawa seribu kepahitan dalam hidup ini..ntah la hari ni ku rasa sangat sayu.. sedih dan pilu.. hampir 2 tahun dia pergi.. hampir 2 tahun jua la rumah kami sunyi suram tiada seri..

 

Masa berlalu begitu cepat tanpa sedari.. Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih di beri peluang dan membenarkan saya bernafas untuk membesarkan dan mendidik satu amanah yang besar iaitu Nur Hasya Sofea dan menuju  siratolmustaqim tanpa suami di sisi.. In Shaa Allah. 


Bukan senang nak dapat gelaran supermak ini, susah sangat nak hadapi seorang diri tapi tak payah dengan IzinNya..sy kena bijak bermain dengan emosi diri sendiri.. sy jarang beremosi.. Eh tipulah.. hehehe cuma sy jarang menunjukkan diri sy beremosi ini baru betul.. hehehe.

 

Orang tak dapat membaca emosi sy tapi sy dapat membaca emosi orang.. uwaaaa hebatnya mcm kasyaf pulak sy ni.. hehehe gurau aje..apa yang terbuku di hati sy tidak semua orang tahu hanya yg benar - benar rapat saja yang tahu.. eh tak juga yang rapat pun tak tahu juga,, :P tapi adillah jangan harap orang yang akan faham kita je,kita juga kena faham orang kan?

 

sy juga jarang marah - marahkan org.. hahaha itu lagi la bidaah! dan juga jarang kecewa tapi jika sekali sy kecewa emosi sy tercalar memang susah untuk sembuh dan maaf jika ada orang yg hulurkan ubat tak mampu rasanya sy nak telan.. mungkin sifat arwah suami sy terbawa - bawa kepada sy tika ini..yg susah nak lupakan kenangan silam apa yang orang buat padanya dan bermacam2 lagi,sampai terpahat di hatinya sehingga dia menghembuskan nafas yang terakhir.. tapi sy yakin yang dia telah maafkan semua orang sebelum di pergi selamaNya...  

 

Hey abg! ayg Rindu!!!! rindu yang tak pernah padam.. In Shaa Allah sampai ke Jannah..

 

 Hargailah orang tersayang selagi mereka masih ada